Info kaarten

Werkwijze

De kaarten zijn scans van mijn originele Sumi-E schilderingen. De schildering wordt gemaakt op traditionele Oosterse wijze met Japans penseel en zwarte inkt op rijstpapier. Het rijstpapier is erg dun en laat inkt en water op een unieke manier vloeien. Het vraagt veel oefening en concentratie om dit gericht toe te passen. Het rijstpapier wordt geheel natgemaakt en zo op dikpapier geplakt. Nu komt de diepte van de grijstonen optimaal tot zijn recht.
Na jaren van studie is dit eigen werk ontstaan. Het werk varieert van 7 x 10 cm tot 70 x 140 cm zie ook sylviabokkerink,exto.nl . Het werk is op deze site te zien en op diverse exposities te zien geweest en verkocht. Toch jammer dat niet meer mensen het kunnen zien. Zo ontstond door aanmoediging van Kitty Blüm en met behulp van Emiel Bökkerink en Gijs Stokvis deze Webshop.

Kaarten zijn geprint bij ‘t Hartje Groningen. Zij scannen de originele schilderingen voor optimale kwaliteit.

Voor de kaarten en enveloppen is gekozen voor milieuvriendelijk BioTop papier.

BioTop papier is een prachtige gebroken witte ongestreken papiersoort. Doordat het papier ongestreken is heeft het een lekkere matte uitstraling en is het ook nog eens goed beschrijf- en bestempelbaar. Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Door de gebroken witte papierkleur heeft het papier een elegante en milieuvriendelijke uitstraling. BioTop is FSC gecertificeerd.

Verzend verpakking

Er zal zoveel mogelijk gewerkt worden met gerecycled materiaal. Op de verzend doos vind je dus wel eens een extra plakker of hergebruik krasje maar alles wordt met liefde en aandacht verzorgd. Zo kun je de kaarten aantreffen gewikkeld  in schetspapier waar voorstudies op gemaakt zijn. Soms hele mooie….. Lucky you!
We bestellen allemaal pakketjes en vaak gaan de doosjes zo de prullenbak in dit is verspilling en hij krijgt van mij een 2e kans. Het gaat ten slotte om de inhoud, de doos is de beschermer voor transport en zolang die schoon is kan hij vaker gebruikt worden.

error: De afbeelding die u aanklikt is beschermd